La foto destacada

Als cultivadors del món fotogràfic, a vegades se'ls planteja la pregunta: quina és la teva millor fotografia?
Sincerament, direm que aquesta és una interrogació difícil de contestar, sobre tot, perquè el valor d'una imatge depèn de molts condicionants i perquè l'autor aprecia una o altra imatge a causa de sentiments o condicionants personals. En aquesta secció, periòdicament, es presentarà alguna fotografia, intentant justificar perquè se la valora.

(Per veure la imatge i el comentari cliqueu sobre la foto)

Benvinguts

Agraïm que poseu atenció a les pàgines d'aquest fotògraf. En elles trobareu un resum de la vida d'una persona que s'ha endinsat en la recerca del món de la fotografia i que ha itinerat, a l'entorn de mig segle, per pobles i camins de Catalunya. L'objectiu d'aquesta web és reunir una mostra de la trajectòria professional d'un de tants components de la generació que es va trobar immersa en una etapa de la nostra història certament difícil i complicada. Fruit de molt diverses circumstàncies es van generar, en tots els àmbits de la població, unes individualitats que podríem qualificar de discretes, mesurades, “grises“, que es van posar a la feina sense tenir en compte les constants adverses, lluitant silenciosament i mantenint-se fidels a una consigna fonamental: treballar per consolidar el país. Entre aquestes individualitats podem comptar-hi en Jordi Gumí.

Les seves imatges se'ns presenten a cavall del naturalisme documental i la sublimació imaginativa. Per voluntat professional ha escorcollat racons de la nostra geografia, mostrant-nos realitats frapants que van de l'art al paisatge, passant per la tradició i el mite. En aquesta vessant s'intueix un ull analític acostumat a sintetitzar i seleccionar a favor de la informació comunicativa. Quan es manifesta imaginatiu, es complau en la visió insòlita d'objectes o espais senzills, quotidians, tractats sota el prisma de l'aproximació, la dinàmica o la transformació elaborada. Dins d'aquesta expressió personal labora amb una investigació que s'endinsa en la recerca agosarada, màgica, lliure. A voltes un reflex o una boira en són els resultats.

© 2020 Hereus de Jordi Gumí Cardona