OVNI

Ovni

OVNI

Aquesta és una imatge que pot considerar-se singular. La seva forma fa pensar en un fet misteriós, una composició imaginaria o alguna manipulació de laboratori. La qüestió no és tan complicada, ja que es tracta d'una fotografia ben real, sense trampes, d'un fenomen que va aparèixer al cel d'un vespre de l'any 1974. El succés fou vist des de varis llocs de Catalunya i la seva naturalesa va trigar uns dies a ser justificada. Hom ho atribuí a un possible incident d'un globus d'observació meteorològica o quelcom de similar. Per descomptat, res de ser un ovni, encara que l'hem titulat així.

La vista està presa des de l'autopista, en un lloc proper a Martorell, circulant cap a Barcelona. Va ser al tornar d'un viatge de feina fotogràfica; al veure l'espectacle, s'arrambà el vehicle a la vorera, es muntà el trípode i cambra 9x12 i s'enregistrà un parell de negatius color.

Valorem l'impacte espectacular i l'efecte plàstic que ens impressiona